Kisah seorang abang dgn adiknya Muaz..

By: Raushan Naim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 16-Dec-2008 04:05 Email | Share | | Bookmark
Mimpi Spiderman

 
Kira dah lama jugak Raushan naim tak mimpi spiderman ni. Last skali tahun lepas kot.
Skarang ni asik-asik mimpi Ben Ten. Tak pon mimpi Pepaya. Tak best langsung arr.
Baru ni la dapat mimpi spiderman balik, best siutt..Gambar pon clear mcm dvd. Takde la macam vcd cetak rompak tu.









Tapi betul ke liquid cobweb spiderman tu buleh habis? Kena refill balik? Mmm....
Ni ayah yg cakap laa. Ayah kata kalo cobweb dia dah habis maknanya dia dah takde tali nak lompat.
Spiderman kena jalan itik sebagai proses untuk menghasilkan cecair cobweb dia tu.

hehe..Susah Naim nak percaya. ayah macam tipu jer..

Wedding Photography
Ayahraushan perakamdetikterindah http://ayahraushan.fotopages.com


Thursday, 11-Dec-2008 01:05 Email | Share | | Bookmark
IHTIFAL Day Little Caliphs



Pada 19 Okt 2008 ari tu, Tadika Naim ada buat Ihtifal day..Ramai parent yang datang.
Ayah, bonda ngan Muaz pon datang sbb nak bagi sokongan moral kat Naim...
Maklum laa ni kira first time Naim nak kena buat persembahan depan crowd he he he
Nervous gak tapi Mawi kata dulu dia pon macam tu jugak mula2 nyanyi depan peminat.
Lega sikit hati Naim bila Mawi cakap macam tu..Dia bagi petua baca bismillah banyak-banyak.

Alaa...Naim kena baca surah Qulhuallahhuahad...pastu pasangan duet Naim si Uzma kena baca translation dia.
Naim sikit konfiden sebab ayah duk depan skali amik gambar..he he




Ayah kata Naim asik pegang butang baju aje...he he biasa laa gabra.


Tah camana, masa Uzama baca translation tu tiba-tiba Muaz tak bleh tahan..terus meluru ke depan pegang Naim.





Ayah kata dia bangga sangat sbb Naim brani buat show depan orang ramai.
Pastu ayah cakap kat bonda "itu laa salah satu moment yg dah lama abang nanti-nantikan.Tengok anak first time buat show kat Tadika."


Oleh kerana Ayahbonda puas hati dgn Little Caliphs ni, tahun depan dgn 6 years old nanti Naim skolah kat sini lagi. Yahoooo..Best! Best!


Tuesday, 2-Dec-2008 02:45 Email | Share | | Bookmark
Ruang Rindu

Lambang Kaseh






Ayah kata kereta baru tu umpama simbol kaseh sayang ayah ngan bonda...
Ayah yg suruh boss Edaran Tan Chong Motor buh nama keta tu Grand LIVINA ..
Dorang cantum nama ayah + bonda yaitu Ramli + Daslina.= LIVINA.

Ni Raushan macam nak percaya tapi...Tah laa. Ayah cakap mcm serius je. Betul laa kot..


Nasib baik nama bonda bukan Rozita. kalu tak , kompom keta tu jadi nama Grand Livita...hehe


Monday, 17-Nov-2008 01:32 Email | Share | | Bookmark
Ayah melukis balik.

Baru-baru ni kawan tempat kerja ayah, minta ayah lukiskan potret...Untuk dijadikan hadiah.
Mula-mula tu ayah kata macam takut tak sempat sebab ayah tengah sibuk ujung-ujung semester ni.
Tapi ayah kesian kut kat orang tu...Orang tu kata wife dia nak bagi kat kawan dia sempena majlis perpisahan.
Ayah buat jugak laa....




Kat bawah ni lak ayah lukis untuk satu forum tempat ayah slalu lepak.
http://www.pergh.com/forum/pergh-battles!/

Ayah joint battle lukis balik karektor Keluang Man yang kartun animasi kat tv tu..



Ayah cakap hero baru ni nama dia Kelubang Man...hihi macam kelakar lak nama dia.
Ayah pon cerita la serba sedikit pasal karektor tu..Dia asalnya berkerja sebagai CEO di sebuah kampeni multimedia..
Tapi jadi macam tu sebab dah 18 kali putus cinta dengan gadis dan janda yang cun-melecun.
Tah camana satu hari dia amik keputusan letak jawatan. Dia nak jadi superhero tempatan
yang kerja nya nak menyelamatkan para lelaki dari menjadi mangsa kerakusan wanita....hihi

Cintanya telah beralih arah kepada lelaki jugak. Eeiii....apa cerita yg ayah buat ni?

Ni forum tempat ayah letak lukisan-lukisan tah masa bila ayah lukis pon raushan tak tau...
http://www.pergh.com/forum/sketch-at-conteng/karya-lepas-minum-tongkat-ali/


Thursday, 6-Nov-2008 02:13 Email | Share | | Bookmark
Transformer ke ni?

 
Hari Jumaat malam,24 Okt 2008...
Raushan rasa sejuknya ada laen skit...Nak kata ujan, tak hujan pon. Tah-tah ada salji turun tak?
Dah nak jenguk kat luar rumah, tapi cepat2 ayah tak bagi. Ayah cakap jgn bukak sliding..nanti nyamuk masuk.





Bonda dah gi RTM..konti dari 9am sampai 1 pm.Tiba-tiba je ayah suruh kitorang berdua cuci keta sampai berkilat.
Ayah duk lepak depan tv tengok ASTRO CERIA...layan Tom-Tom bak kut. macam tak sesuai aje org tua tengok tu.
Hah!! Apa lagi.. macam musafir di padang pasir terjumpa ayer laa kitorang berdua. hihi Muaz tak malu wek! wek!


Dah lama ayah cakap kat Naim, ayah nak beli keta baru...Senang nak antar Naim gi skolah.
Sbb kadang2 pagi slalu gak hujan...Ayah antar Naim dgn Moto. slalunya kena tunggu ujan berenti laa.

Rupanya petang Jumaat tu keta baru ayah dah sampai..Tapi sbb kena setelkan banyak benda,
lewat petang dah masuk maghrib baru ayah sampai rumah. jadi kitorang tak perasan laa...hihi
Patut laa malam tu ayah tak bagi keluar...ho ho ho hoo


Ada kisah menarik dibalik nama keta baru ayah tu...hihi Tunngguuuuu.....

Wedding Photography
Ayahraushan perakamdetikterindah http://ayahraushan.fotopages.com


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net