Kisah seorang abang dgn adiknya Muaz..

By: Raushan Naim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 19-Sep-2006 16:43 Email | Share | | Bookmark
Permata-permata hati ayahbonda.

Tangan ini akan menggoncang dunia.





Thursday, 14-Sep-2006 12:25 Email | Share | | Bookmark
Selamat datang Raushan Muaz.

Allahu akbar Allahu Akbar!
Sampai kat wad bersalin, ayah terus angkat Raushan Muaz untuk di azankan.
Syahdu sungguh rasanya bila mengazankan anak yg baru lahir ni.


Raushan Naim kool je dengan kelahiran adik ni...sapa yg tak sayang adik.
Tapi dalam diam tu gelisah gak sbb suma orang tumpu kat adik je.






Wednesday, 13-Sep-2006 16:51 Email | Share | | Bookmark
Sejarah Terukir lagi!

Selamat Datang Raushan Muaz!

Selesai subuh Sabtu, 2 September 2006...Bonda mengadu pada ayah rasa sakit mulai datang.
Sepatutnya due bonda pada hari merdeka 31 August...Terlajak 2 hari la pulak.
Selepas menyiapkan beg pakaian dan apa yg patut, ayah menghantar raushan yg masih tidur
ke rumah Mak Mah..sambil memaklumkan nak bawa bonda gi hospital.
10 minit dari rumah, ayah terus menuju ke wad kecemasan Hospital Besar Melaka.
Dari situ bonda di bawa ke wad bersalin. Ayah ke kaunter Hasil utk. mendaftarkan bonda.
Jam baru mencecah 8am...Ayah mundar-mandir. Sedar tak sedar dah kul10am.Cepatnya masa berlalu.
Bonda sms ayah kata baru terbuka 2 cm dari 10cm...Macam lambat lagi rasanya tu.
Ayah pon turun gi breakfast kat luar seberang jalan..Henpon sentiasa di tangan menunggu berita.

.
Lepas breakfast, ayah merayau tepi hospital kut2 ada subject matter yg cantik.
Bukan apa....saja nak menghilangkan rasa resah akan keadaan bonda.
Jumpa lak kolam kat tengah2 building tu. Layan la kejap...Tapi memang takde feel lah.
Kul 12pm bonda sms ayah nak jumpa jap seblom masuk labour room.
Ayah bonda kisskiss..pelokpelok...Ayah ucap terimakasih pada bonda.Bermaaf-maafan segala dosa.
Tak berkelip mata ayah bila nak melepaskan bonda masuk menuju ke labour room.


Setiap detik berlalu sungguh meresahkan ayah....Tiada khabar berita yg datang menyapa.
Ayah sedaya upaya memujuk diri agar menerima apa jua takdir yg sudah tertulis.
Akhirnya setelah hampir 8 jam menanti.......
.
Rupanya Raushan Muaz telah lahir secara normal pada pukul 1.29pm.
Tapi bonda ditahan buat seketika kerana agak tumpah darah...Apsal la dorang tak inform kat ayah.cehh!

Apa pun syukur Alhamdulillah...Kedua-dua ibu dan anak selamat.

.


Monday, 28-Aug-2006 01:44 Email | Share | | Bookmark
Raushan belom Merdeka!

> Hai..Selamat Merdeka!
Dalam pada seronok nyanyi lagu Tanggal 31 Sudirman tu...Raushan sebetulnya risau gak.
Ayah kata budak laki ni selagi belom sunat, belom boleh dikira merdeka lagi...adussss!
Sunat tu ada jual kat kedai tak? Kalu ada, ingat Raushan nak beli 3 lah..Buat stok 3 tahun terus.
Ahh...Leceh la sunat2 ni. Main bendera lagi beshh. Yaahuuuu!!

.
Bosannya cuti merdeka ni...Dapat terbang gi Bollywood best gak..Jumpa Aisyawarya Rai ke..
.


Thursday, 17-Aug-2006 13:26 Email | Share | | Bookmark
Raushan dan kakak Ain

> Kakak Ain, kita main kejar kejar nak?
Kakak Ain ni cucu Mak Mah yg jaga Raushan kalu ayahbonda work.
Raushan sayang kakak Ain sbb slalu layan Raushan main...Lagi pon kakak Ain anak yatim.
Ari tu gi Gadek, ayah suh bonda ajak kakak Ain ikut skali temankan Raushan...
Ada gak kawan..Ayah tu asik sibuk amek gambar je!

.
.
.

< REPLY >

KNizam > Karikatur tu ayah lukis dulu dgn pengsel..Dah 5-6 kali buat,rasa2 mcm ada rupa je
baru ayah clean up dgn pen. Pastu scan masuk photoshop utk kaler...kalu silap bleh undo.[b]


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net