Kisah seorang abang dgn adiknya Muaz..

By: Raushan Naim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 28-Oct-2008 15:34 Email | Share | | Bookmark
Kami Kucing Raushan

Ini laa kucing-kucing yg ada kat rumah kami. 2 ekor je...Taburina dan Simbawangi.
Dah 7 tahun gak diorang duk sebumbung berlindung dari panas dan hujan..Apa? 7 tahun?

Tu laa...Kalo ikutkan 7 tahun tu dah masuk skolah darjah 1. Tapi yg herannya mereka ni masih duk merangkak.
Tah bila nak pandai berjalan macam orang pon tak tau laa...Muaz tu dulu 2 tahun je dah terer jalan.




Simbaa...Simbawangi...







Tabu...Queen Taburina.




Wednesday, 15-Oct-2008 04:01 Email | Share | | Bookmark
Potret Bonda kami

Ayah kata dia betul2 kena ikat.
Sapa la yg jahat tu..Nasib bonda ada.
Dah lama sangat ayah tak amik gambar potret bonda...Kalo amik pon amik lebeh kurang je.

Jadi sempena raya kat kampong ari tu, ayah suruh bonda posing kat luar rumah. Ayah kata ni betul2 buat potret.
Fuuhh...Bukan main lagi bonda melaram dgn baju raya pink tu hihi...Macam remaja siuutt!

Tapi tu laa...
Masa ayahbonda buat sesi foto ni, Raushan Naim dgn Muaz takde ikut sepupu gi beraya tempat laen.
Rupanya memang dorang plan macam tu..Tunggu kitorang gi beraya...hihi Apa laa..Tak aci betol!











Nama bonda Daslina Dasuki...Umur... Bonda kata baru 18..Tah le betul ke tidak. Iye laa agaknya.
Kerja sebagai Guru English kat Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) St. Francis .. Dekat ngan tugu A Famosa tu.
Weekend petang 4-8pm Sabtu Ahad bonda buat part time DJ kat radio RTM Melaka...FM 102.3 MHz
Kalo nak dengar celoteh bonda through internet .. http://melakafm.mmu.edu.my/
Time ni memang ayah la kena jaga kitorang hihi memang kitorang buli habis-habisan..
Pastu skali seminggu bonda buat tuisyen paper EST utk SPM.
Bonda juga jadi Translator...English ke BM atau BM ke English.
Kadang-kadang ada jugak bonda buat MC err...mmm..master of ceremony? Err...Pengacara majlis kot?
Bonda kata kalu dlm majlis tu bonda guna bahasa Melayu, English dan sikit-sikit cakap Arab dan Mandarin .

Jadi kalu ada sesapa nak panggil bonda jadi MC sekitar Melaka, boleh arr contact Raushan ye..


* Selain dari tu...Bonda jugak penjual BROOCH....hihi


Saturday, 11-Oct-2008 19:24 Email | Share | | Bookmark
Mencari Nostalgia Bonda

Raya ari tu ayah bawa kami sekuarga gi rumah pusaka Tok Abah kat Jambi.( dlm daerah Rengit ) Tok ibu n Tok abah pon ikut skali.

Memang rumah itu sungguh nostalgia pada bonda,sbb dia duk situ sejak lahir hingga umur 6 tahun.
Masa tu kitorang Raushan Naim ngan Muaz belom ada lagi kot.

Pastu Tok Abah pindah buat rumah kat Tmn Guru kat Benut..Rumah pusaka tu skarang makcik bonda, yg duduk.

Oleh kerana ayah sangat menyintai bonda , beliau telah merakam sekitar rumah ini dari beberapa sudut pandangan.
Rumah klasik mcm ni kena ada gambar... sbb ayah kata kenangan masa kecik tu tak ternilai harganya.
Semuga bonda gembira dan terharu laa dgn dgn usaha ayah ini...Ye laa, Nanti siapa yg untung? Ayah gak yg untung..
hihi suka laa tu









Sempat gak ayah bikin satu sajak khas utk bonda...
Munkin sbb ayah terharu bila dengar cerita bonda pasal tangga tu..Banyak kenangan waktu kecil.

Bonda cakap kat Naim dulu bonda muat baring kat situ..Tapi skarang tak muat dah.Tatau apsal! hihi
Lagi pon kalo bonda nak baring, ayah suruh gi baring kat bilik. Jap lagi ayah datang...
Eiii apa laa ayah ni...orang tengah cerita pasal nostalgia bonda, ke situ lak pegi nyer!


Wedding Photography
Ayahraushan perakamdetikterindah http://ayahraushan.fotopages.com


Thursday, 2-Oct-2008 17:49 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Raya sumaaaaa.....



Sunday, 28-Sep-2008 15:18 Email | Share | | Bookmark
Selamat Balik Kampong!

Seronoknya....Esok pagi ayah cakap kitorang akan balek kampong nenek kat Felda Soeharto, Hulu Selangor.
Yahuuuu! Best..Best! Harap2 jalan tak jem laa...Kalo jem jugak, nanti Muaz sapu kat roti hihi
Ayah cakap kitorang akan ikut Ijok..Sebab kat situ dah ada stesyen Petronas NGV.

Dari Melaka isi gas RM7....cukup-cukup sampai kat Ijok, pastu isi lagi gas RM7...Tu kira trus sampai kampong nenek la.
Tapi ayah kena gak isi petrol dalam RM 80...standby utk jalan-jalan kat kampong ,gi Tg Malim ke..

Kat sana takde lagi Stesen NGV...Naim ada tanya ayah, "Kenapa kita tak amik je tong gas yg bonda masak tu?"
Ayah cakap " Tak leh...Gas tu dah kategori lain. Macam kategori Balada dgn irama Malaysia laa.."
Pastu Naim tanya ayah lagi " Kalo pakai Gastrik boleh tak? Kawan Naim cakap ayah dia ada gastrik!"
Ayah jawab macam sambil lewa je " Boleh...Tapi kita raya kat hospital aje laa. Nak ke?"...

Tah! Tak paham lak Naim kenapa ayah tiba2 hangin cakap mcm tu...kes kenyang sangat kot berbuka tadi.



Baju raya kitorang dua Raushan bonda dah beli...Warna biru gelap beb... Baju bonda warna apa tah.
Tapi kesian lak kat ayah. Ayah kata dia pakai baju raya tahun lepas je ..Tapi dia nak dye tukar kaler aje.
Boleh ke raya macam tu? Mana aci ? Tapi ayah kata baju tu elok lagi...Kena la berjimat cermat.

Ok lah...Sempena nak raya ni Raushan Naim nak mewakili ayahraushan, bondaraushan dan Raushan Muaz mengucapkan
" Selamat menyambut hari raya Aidilfitri, maap zahir dan batin...Trimakasih pada yg selalu datang jengok
fotopages Raushan ni..Tak sangka ada peminat hihi..Tiba-tiba perasan jadi Dafi lak huhu..
Lenkali kalo datang sini bawak2 la kuih raya ke..duit raya ke.."

Kad raya tahun ni ayah kata takde...Tak sempat buat...Apa laa ayah ni.


Wedding Photography
Ayahraushan perakamdetikterindah http://ayahraushan.fotopages.com


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net