Kisah seorang abang dgn adiknya Muaz..

By: Raushan Naim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 6-Mar-2008 10:43 Email | Share | | Bookmark
BESKAL BARUUUUUU...

Hepi besday Naim!
Pada 4 hb Feb 2008 , Raushan Naim genap berusia 4 tahun...Horreyyyy!
Soronok sangat sebab ayah belikan beskal baruuu...Rasa mcm dah akil baligh aje! hi hi

Ayah kata tu hadiah sbb Raushan Naim dah skolah tadika Little Caliph...Hi hii
Kalo masuk Darjah satu nanti ayah kata nak belikan Scrambler..Tatauu la tipu ke tidak.



> " Nak berlagak la tu...Nyampah! Eleh...Tu baru beskal tayar 4!"


Hati-hati. Muaz kena ingat orang tersayang.

Eh..Ehh..Kona..Kona..Kona baring siutt! Cecah lutut tuuu ....hi hi

> Ronda petang2 ni takkan takde awek tgh siram pokok bunga kut..Mmm..
.


Sunday, 10-Feb-2008 18:28 Email | Share | | Bookmark
Perakam Detik Terindah

Pakej Ayahraushan
Ayah Raushan dah ada hobi lain pulak skang ni. Amik gambar orang kawin.
Ayah kata asik amik gambar Naim dgn Muaz je bukan ada orang nak beli pon.

Yelaa..Ye laa...Kitorang sedar...bak kata pepatah habis madu sepah dibuang..uhuk! uhuk!



Jadi sapa2 yg rasa nak kawin tu jgn la segan nak panggil ayahraushan amik gambar ye!
Tak kisah la yg baru first time kawin ke..Yg 2nd time kawin pon boleh.
hi hii


Monday, 24-Dec-2007 05:43 Email | Share | | Bookmark
Lukis Time bebeh!

Jangan Pandang Belakang Ku!
Dah time kelas lukisan ni, cikgu pon tak sampai lagi..Lepak kantin le tu.
Haa...Ada baiknya Raushan tunjuk kat kawan2 gambar yg ayah raushan lukis kat rumah mlm tadi.


Ni rahsia kita je tau. Kawan2 jangan bagitau cikgu lak. Kang raushan kena denda berdiri atas meja...hu hu huu
Kalu cikgu nampak, cakap ini reference kita je...jumpa kat library. hihi
Ayah kata jangan belek tang seksi tu aje...ayah suh study camana lukis orang. Camana nak mengaler..
Tapi tah laa..mata Raushan ni kalu tengok lukisan ayah asik teringat nenen aje
...Tiba-tiba rasa jeles pulak kat Muaz.









* Ayah kata dia lukis atas kertas dulu..Buat rough sketch dgn pensel kaler.
Memang laa. Takkan lukis atas batu lak..Ayah ni! Tu dah masuk zaman purba lukis kat dinding gua .
Pastu ayah snap dgn kamera masuk dlm komuter eh..komuter tu ketapi kat Shah Alam. Komputer laa! .
Pastu ayah kaler dgn potosop...Ayah kata senang sikit kaler dgn komputer sbb cepat kering.


Sunday, 9-Dec-2007 16:11 Email | Share | | Bookmark
Bonceng beskal la la la laa

Jalan jalan cari awek.

Naim > "Adik pegang abang kuat2 tau...Abang nak bawak laju ni!"
Muaz > "Jangan laju sangat bang.Ingat orang tersayang. Kita mampu mengubahnya."


Muaz >"Stop..Stop! Bang...Polis datang sini tu. Kita turun bang.."
Naim > "Manaa? Tu posmen laa...Lek aar Muaz."


Muaz > "Bang brenti jap...Kasi Muaz try duk depan lak. Macam best aje!"
Naim > "Ala Muaz ni. Abang baru nak bikin wheely ..."


Naim > "Cepat la jalan Muaz! Huu hu huuuu...bosannyaaaa."
Muaz > "Jap..Jap! Apsal kaki Muaz tak sampai lak nak kayuh ni?"


Muaz > "Bang..Beskal boleh pakai petrol kan? Senang skit tak payah nak kayuh.."
Naim > "Dah 1 jam kat sini..Arrrggggghhhhhhh!!!!"



Tuesday, 4-Dec-2007 17:25 Email | Share | | Bookmark
Saat itu chenta berputik

Awek ayah raushan
Bonda hari tu ada gak merungut kat ayah...Asik2 snap gambar Naim ngan Muaz je .
Dah lama ayah tak snap potret bonda. Dulu masa berchenta kan main lagi kena jadi model...
Ni bonda yg cerita la.Tipu bonda, tipu laa Raushan. hihi..

Dolu hari minggu je musti turun dating ke Tasik Perdana laa, Tugu Negara laa..Tak pon tasik Shah Alam.
Ayah membebel kalo bonda pakai baju black.Ayah kata pakai la baju ada kaler sikit.
Pastu ayah misti bawak payung eskrim yg colorfull tu. Gambar2 ni ayah amik pakai kamera film slr Yashica FX 2000.




Masa ayah ngorat bonda tu baru je 19 tahun, baru masuk UiA.keh keh beliawanis sungguh...Muda 6 tahun dari ayah.
Mungkin sebab ayah slalu usung tripod tu yg bonda rasa ada kelainan berbanding pemuda lain. hihi




Tapi tu laa...Sapa suruh ayah ngorat bonda time tu. Sebab lepas tu ayah kena tunggu bonda abis belajar
lebeh kurang 6 tahun baru dapat kawen..3 tahun lepas tu tah camana dapat Raushan lak
..Yes! Yes!

Ni la potret terbaru awek ayah raushan yg beliawanis tu hihi....

.


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net