Kisah seorang abang dgn adiknya Muaz..

By: Raushan Naim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Friday, 27-Apr-2007 08:09 Email | Share | | Bookmark
Hari hari yg indah belaka....

>Aahhh sedapnya bauuu...
Bila Raushan Naim dah 3 tahun ni, kena laa kreatif skit kalo main.
Tak mo laa mcm budak lain tu poyo je...Mmm...Tayar ni kalo letak spotrim pon ok gak.
Tahun depan bonda dah plan nak antar gi skolah..Hu huu beshnyerrr!
Raushan Muaz dah pandai mengesot..Habis suma pelusok rumah dia nak pegi.
Bumbung je dia tak reti panjat...keh keh ingat cicakman ke?

.
Sejak ayah buat tempat duduk kat laman, sonok sikit bila main2 skang ni..
Sambil ayah kira keta awek lalu-lalang, boleh perati Raushan Naim main sodok2 tanah.

> Ayah! Pakai suar cepat. Jom laa main dengan Naim nih.

> Malas arr..Pakai kain lagi besh! Senang angin kuar masuk. Rasa mcm ada ekon jerr!
> Leceh laa ayah ni!


Tuesday, 6-Mar-2007 08:19 Email | Share | | Bookmark
Muazart The Pianist

Ini Piano Raushan yg punya!
Piano ini sangat klasik sebab ia adalah kepunyaan bonda Raushan masa berusia 3 tahun.
Masih berfungsi dgn baik...cuma kaki je dah tanggal tatau mana pigi.
Sapa sangka selepas 27 tahun, Muaz pulak yg mewarisi piano nih....

.
.


Thursday, 1-Mar-2007 04:07 Email | Share | | Bookmark
Besday Raushan..yeh! Yeh!

Lamanya ayah tak update gambar Raushan..huhu ayah tu asik sibuk je.
Takpe laa, ni Raushan belajar sendiri camana nak bubuh gambar.
Ari tu awal bulan 4 Feb 2007, busday Raushan Naim ke 3..dah remaja rupanya saya.
Ayah bawak kitorang gi picnic kat Tmn Tasik Ayer Keroh...makan2..main2..

.
.
.


Tuesday, 5-Dec-2006 16:27 Email | Share | | Bookmark
Semakin hari semakin montel.

> Ngeh ngeh ngeh
Ayah sibuk lak skang ni sampai tak menyempat nak update..Gambar banyaak.
25Nov ari tu buat aqiqah Muaz kat Benut, Pontian...Dapat la Raushan tingok orang semelih kamben.
Nanti la suh ayah buh gambar2 tu. Sementara tu bleh arr layan gambar Muaz nih.

Makin berat skang. 2 hbDis lepas genap 3 bulan umur Muaz. Berat hampir 7 kilo...aduussss.
Tu laa...asik nenennn je siang malam. Jeles betul Raushan hihi....Tak larat dokong dah.
Main golek-golek kat tilam aje laa....



.

REPLY :
Mummy Danial,
Trimakasih kerana sudi singgah di sini..Suma gambar dalam ni ayah edit dgn Photoshop je.
Sedap ke ayat2 puisi tu? Raushan baca macam poyo je bunyik nye ngeh ngeh ngeh...
Ayah cakap itulah luahan perasaan yg sungguh mendebarkan di saat isteri ingin bersalin.
Bersiap sedia menerima apa jua takdir...Khabar gembira atau kepedihan yg akan berkunjung.
Trimakasih bonda kerana Raushan pon dapat adik Muaz yg comelll...hihi


Tuesday, 14-Nov-2006 08:36 Email | Share | | Bookmark
Sudah Ternoda...

Pagarku ternoda!
Pagi Ahad 12Nov, dalam kul 10 sewaktu bonda nak buang sampah kat depan...
Sungguh memeranjatkan sebab pagar dawai umah Raushan kena potong.
Ini adalah kejadian ke 2 dlm tempoh seminggu pagar Raushan dinodai.

Walaupon gitu, SYUKUR ALHAMDULILLAH...takde apa2 barang yg hilang.
Musykil gak. 2 kali penyangak tu ceroboh masuk tanpa mengambil apa2.


Yg tak beshnya, pagar umah Raushan dah jadi compang-camping le.
Baru sendal2 dgn papan, zink pada lobang first, titiba ada lobang baru lak.


Tengahari Ahad tu, kami gi balai polis Bkt Baru utk buat report.
Saspen gak Raushan bila nampak polis tu ada pistol...hu huu takooot!


Petang tu 2 org polis datang utk melihat tempat kejadian.
Dari siasatan mereka, kemungkinan penyangak tu nak rembat kapcai ayah.
Cehh! Lahabau sungguh penjahat yg tidak hensem itu.


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net